Docent Nederlands 2e graad

Rijnlands Lyceum Wassenaar

 

 

 

Het thema van ons jaarboek was “read your heart out”,  de schrijfster die ons jaarlijks bezoekt heet Martine Letterie.
Ben jij die creatieve docent, voor wie Nederlands meer is dan een schoolvak en die onze leerlingen enthousiast weet te maken voor de Nederlandse taal? Solliciteer dan bij het Rijnlands.


Het Rijnlands Lyceum Wassenaar/International School Wassenaar is een excellente school, die volop in ontwikkeling is en waar de verbinding tussen docenten, leerlingen en ouders groot is. Op het Rijnlands kun je zijn wie je bent, denken we niet in hokjes en is er een veilig klimaat voor iedereen!

Werk jij graag op een Wereldschool in een prachtige bosrijke omgeving? Kom dan ons team versterken en ontdek de wereld van Het Rijnlands!

                                                                                           Het Rijnlands Lyceum Wassenaar/International School Wassenaar zoekt per 1 Januari 2023

                                                                                                                                         een enthousiaste docent Nederlands

                                                                                                                                                        (10 lesuren/0,37 Fte)

Profiel

 • Je hebt een tweedegraads bevoegdheid;
 • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en je vindt het leuk nieuwe inzichten in de praktijk toe te passen;
 • Je bent flexibel, organisatorisch sterk, je zet je voor de volle 100% in, je bent een inspirator en motivator voor onze leerlingen;
 • Je doet graag mee aan leuke projecten zoals onze Voorleeswedstrijd met bezoek van een schrijver;
 • Je maakt actief deel uit van de sectie Nederlands en van ons docententeam.

Wij bieden jou

In ieder geval een dienstverband op basis van de CAO Voortgezet Onderwijs. Je inschaling hangt af van jouw kennis en ervaring.

 • Je gaat werken in een enthousiast en divers team van collega’s;
 • Je wordt in je eerste jaar goed begeleid zowel binnen je sectie als door een begeleider op school;
 • In je pauze loop je zo vanaf ons ruime schoolplein het bos in;
 • Je kunt fijn werken in onze vernieuwde personeelskamer met zowel werktafels als loungeplekken;
 • Er zijn spreekkamers gecreëerd op de eerste etage van de personeelskamer zodat je op een rustige wijze kunt overleggen met je collega’s;
 • Je krijgt de beschikking over alle middelen om je werk goed uit te voeren zoals een laptop, die je in ieder leslokaal kunt aansluiten;
 • Naast een salaris conform de CAO VO met o.a. met 8% vakantiegeld en 8.33% eindejaarsuitkering, 50 uren IKB (Individueel Keuze Budget die je kunt inzetten ten behoeve van duurzame inzetbaarheid) bieden we je ook aantrekkelijke aanvullende arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan een interessante reiskostenvergoeding, onze werknemersregeling (cafetariaregeling) geeft je de mogelijkheid belast loon uit te ruilen tegen onbelast loon. Denk hierbij aan sportvoorzieningen, een fietsplan. Bovendien krijg je bij ons korting op diverse verzekeringen.

Trots op onze school
Wij zijn een school voor havo, vwo, gymnasium en internationaal onderwijs. De grondslag van de school is algemeen bijzonder; dit betekent dat wij volledig neutraal zijn. Naast Nederlandstalig onderwijs bieden wij ook tweetalig onderwijs (TTO) en internationaal onderwijs. Op onze internationale school hebben we leerlingen vanuit de hele wereld, die worden opgeleid volgens het IB- programme. (MYP en DP).
Onze school is met ruim 950 leerlingen een overzichtelijke organisatie waarbij iedereen elkaar kent.

We zijn er trots op dat we voor de derde keer het predicaat ‘excellente school’ in ontvangst mochten nemen en met het oordeel ‘goed’ de hoogst mogelijke waardering van de Onderwijsinspectie kregen. Onze school maakt deel uit van de Stichting Het Rijnlands Lyceum.

Het Rijnlands Lyceum Wassenaar/International School Wassenaar is een echte Talenschool! Bij ons bestaat de mogelijkheid om het vak Chinese taal en cultuur te kiezen en hier eindexamen in te doen. Voor Frans en Duits zijn er native-programma’s zoals DELF en DSD.

Sollicitatieprocedure
Ben je ook zo enthousiast geworden over Het Rijnlands Lyceum Wassenaar/International School Wassenaar? Reageer dan direct via de sollicitatiebutton. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Joyce Potter van Loon, conrector, telefoonnummer 070-5110400.

We hanteren de sollicitatiecode van de Stichting Het Rijnlands Lyceum, deze vind je op onze website www.rijnlandslyceum.nl/werken-bij.

Interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Meer informatie over onze school is te vinden op onze websites:
www.rijnlandslyceumwassenaar.nl en www.internationalschoolwassenaar.nl