Docent Drama en Muziek

Rijnlands Lyceum Wassenaar-International School Wassenaar

Houd jij van de variatie tussen TTO-onderwijs en internationaal onderwijs? Heb je een passie voor zowel toneel als muziek?  Sta je te popelen om samen met de leerlingen mooie voorstellingen te maken?

 

 

Rijnlands Lyceum Wassenaar-International School Wassenaar is een excellente school, die volop in ontwikkeling is en waar de verbinding tussen docenten, leerlingen en ouders groot is. Op het Rijnlands kun je zijn wie je bent, denken we niet in hokjes en is er een veilig klimaat voor iedereen!

Werk jij graag op een Wereldschool met een internationale afdeling in een prachtige bosrijke omgeving? Kom dan ons team versterken en ontdek de wereld van Het Rijnlands!

Rijnlands Lyceum Wassenaar-International School Wassenaar zoekt per 1 augustus 2021 een:

 

Docent Drama en Muziek voor ongeveer 0,6 fte.

 

Solliciteren naar een gedeelte van de betrekkingsomvang is mogelijk.

 

Profiel:

 • Je hebt een eerste- of tweedegraads bevoegdheid;
 • Je begeleidt jouw leerlingen bij het aanleren van kennis en vaardigheden, zowel in je vakgebied als op het gebied van persoonlijke groei.
 • Je leert je de leerlingen alle facetten van het toneelspel;
 • Je stimuleert hen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen;
 • Je kunt omgaan met en inspelen op verschillen tussen leerlingen
 • Je hebt aandacht voor het groepsproces en voor de individuele leerling;
 •  Met jouw enthousiasme en creativiteit zorg je voor een uitdagende leeromgeving waarin leerlingen worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen.
 • Je hebt affiniteit met CLIL-onderwijs en internationaal onderwijs;
 • Je weet je passie voor toneel en muziek op de kinderen over te brengen;

Wat kunnen wij jou bieden?

In ieder geval een dienstverband op basis van de CAO Voortgezet Onderwijs. Je inschaling hangt af van jouw kennis en ervaring.

 • Je gaat werken in een enthousiast en divers team van collega’s;
 • Je werkt zowel op onze nationale afdeling (havo, vwo, tweetalig onderwijs) als ook op onze internationale afdeling (Middle Years Programme I-IV).
 • Je bent een docent die het enthousiasme voor het vak graag deelt en je wilt een actieve rol spelen in de vele activiteiten die het Rijnlands te bieden heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Open Podium, de kerstviering, de musical en de Open Dag.
 • Je wordt in je eerste jaar goed begeleid zowel binnen je sectie als door een begeleider op school;
 • Je kunt in het Engels en/of het Nederlands lesgeven; 
 • Je komt te werken in een onlangs gerenoveerd, monumentaal schoolgebouw;
 • In je pauze loop je zo vanaf ons ruime schoolplein het bos in;
 • Je kunt fijn werken in onze vernieuwde docentenkamer met zowel werktafels als loungeplekken;
 • Er worden spreekkamers gecreëerd op de eerste etage van de docentenkamer zodat je op een rustige wijze kunt overleggen met je collega’s;
 • Je krijgt de beschikking over alle middelen om je werk goed uit te voeren zoals een laptop, die je in ieder leslokaal kunt aansluiten;
 • Naast een salaris conform de CAO VO met o.a. met 8% vakantiegeld en 8% eindejaarsuitkering, 50 uren IKB (Individueel Keuze Budget) bieden we je ook aantrekkelijke aanvullende arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan een interessante reiskostenvergoeding, onze werknemersregeling (cafetariaregeling) geeft je de mogelijkheid belast loon uit te ruilen tegen onbelast loon. Denk hierbij aan sportvoorzieningen, een fietsplan. Bovendien krijg je bij ons korting op diverse verzekeringen

Trots op onze school

Wij zijn een school voor havo, vwo, gymnasium en internationaal onderwijs. De grondslag van de school is algemeen bijzonder; dit betekent dat wij volledig neutraal zijn. Naast Nederlandstalig onderwijs bieden wij ook tweetalig onderwijs (TTO) en internationaal onderwijs. Op onze internationale school hebben we leerlingen vanuit de hele wereld, die worden opgeleid volgens het IB- programme. (MYP en DP).  Onze school is met ruim 850 leerlingen een overzichtelijke organisatie waarbij iedereen elkaar kent. 

We zijn er trots op dat we voor de derde keer het predicaat ‘excellente school’ in ontvangst mochten nemen en met het oordeel ‘goed’ de hoogst mogelijke waardering van de Onderwijsinspectie kregen. Onze school maakt deel uit van de Stichting Het Rijnlands Lyceum.

Het Rijnlands Lyceum Wassenaar is echt een creatieve school en geeft leerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan de Kunstklas in samenwerking met de Koninklijke Academie voor Beeldende kunsten. Onze leerlingen voeren jaarlijks een schoolmusical op met groot succes.

Sollicitatieprocedure
Ben je ook zo enthousiast geworden over het Rijnlands Lyceum Wassenaar? Reageer dan direct via de sollicitatiebutton. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Joyce Potter van Loon, conrector, telefoonnummer 070-5110400.

We hanteren de sollicitatiecode van de Stichting Het Rijnlands Lyceum, deze vind je op onze website www.rijnlandslyceum.nl/werken-bij. Interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Meer informatie over onze school is te vinden op onze websites:
www.rijnlandslyceumwassenaar.nl en www.rijnlandslyceumwassenaar.nl