Medewerker mediatheek

Rijnlands Lyceum Wassenaar

 

 

Heb jij een passie voor boeken, maar voel je je ook thuis in de onlinewereld? Misschien is een baan in de mediatheek op het Rijnlands dan iets voor jou! Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die het leuk vindt onze leerlingen te begeleiden bij hun zoektocht naar informatie.

Het Rijnlands Lyceum Wassenaar/International School Wassenaar is een excellente school, die volop in ontwikkeling is en waar de verbinding tussen docenten, leerlingen en ouders groot is. Op het Rijnlands kun je zijn wie je bent, denken we niet in hokjes en is er een veilig klimaat voor iedereen!

Werk jij graag op een Wereldschool in een prachtige bosrijke omgeving? Kom dan ons team versterken en ontdek de wereld van Het Rijnlands!

                                                                  Het Rijnlands Lyceum Wassenaar/International School Wassenaar zoekt per direct:

                                                                                  Een medewerker mediatheek (14 uur per week/ 0,35 FTE)

Let op:
Per 1-8-2023 zal de functie met 0,4 FTE worden uitgebreid in verband met de groei van de internationale school Wassenaar

Als medewerker van de mediatheek heb je een heel wisselend takenpakket. Het ene moment leen je boeken uit en houd je de administratie hiervan bij, het andere moment help je een leerling bij het zoeken naar de juiste informatie over een bepaald onderwerp. Daarnaast zorg je voor een goede werksfeer in de mediatheek, zodat leerlingen hier rustig kunnen werken. Ook wanneer leerlingen vragen hebben over hun inlogcodes, een chromebook nodig hebben of gewoon een leuk boek zoeken, kunnen ze bij jou terecht. Tot slot vorm je samen met de overige medewerkers en vrijwilligers van de mediatheek een team en zorg je er samen voor dat het aanbod  up-to-date  blijft.

De werktijden zijn in overleg, maar de woensdag is in ieder geval jouw vaste werkdag!

Word jij onze nieuwe collega?

 • Heb jij een MBO opleiding bibliotheek medewerker? Dan is dat voor ons een pré. We verwachten in ieder geval dat je een aantal jaren werkervaring in een bibliotheek of mediatheek hebt;
 • Je hebt Interesse voor en kennis van (jeugd)literatuur;
 • Je hebt ervaring en affiniteit met kinderen in de middelbare school leeftijd, dat is echt een must, bij voorkeur op een school;
 • Je gaat makkelijk met leerlingen om en weet ze aan te spreken als dat nodig moet zijn;
 • Je hebt uitstekende ICT vaardigheden;
 • Je bent vaardig in het inventariseren van informatiebehoefte;
 • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en je vindt het leuk nieuwe inzichten in de praktijk toe te passen;
 • Je hebt een dienstverlenende en pro actieve instelling.

Wij bieden jou

In ieder geval een dienstverband op basis van de CAO Voortgezet Onderwijs, schaal 4 of 5
(€1942-€2827 bruto per maand), afhankelijk van jouw kennis en ervaring.

 • Je gaat werken in een enthousiast team van collega’s;
 • In je pauze loop je zo vanaf ons ruime schoolplein het bos in;
 • Naast een salaris conform de CAO VO met o.a. met 8% vakantiegeld en 8.33% eindejaarsuitkering, 50 uren IKB (Individueel Keuze Budget die je kunt inzetten ten behoeve van duurzame inzetbaarheid) bieden we je ook aantrekkelijke aanvullende arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan een interessante reiskostenvergoeding, onze werknemersregeling (cafetariaregeling) geeft je de mogelijkheid belast loon uit te ruilen tegen onbelast loon. Denk hierbij aan sportvoorzieningen, een fietsplan. Bovendien krijg je bij ons korting op diverse verzekeringen.

Trots op onze school
Wij zijn een school voor havo, vwo, gymnasium en internationaal onderwijs. De grondslag van de school is algemeen bijzonder; dit betekent dat wij volledig neutraal zijn. Naast Nederlandstalig onderwijs bieden wij ook tweetalig onderwijs (TTO) en internationaal onderwijs. Op onze internationale school hebben we leerlingen vanuit de hele wereld, die worden opgeleid volgens het IB- programme. (MYP en DP).
Onze school is met ruim 950 leerlingen een overzichtelijke organisatie waarbij iedereen elkaar kent.

We zijn er trots op dat we voor de derde keer het predicaat ‘excellente school’ in ontvangst mochten nemen en met het oordeel ‘goed’ de hoogst mogelijke waardering van de Onderwijsinspectie kregen. Onze school maakt deel uit van de Stichting Het Rijnlands Lyceum.

Sollicitatieprocedure
Ben je ook zo enthousiast geworden over Het Rijnlands Lyceum Wassenaar/International School Wassenaar? Reageer dan direct via de sollicitatiebutton. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marianne Karman, Hoofd Secretariaat, telefoonnummer 070-5110400.

We hanteren de sollicitatiecode van de Stichting Het Rijnlands Lyceum, deze vind je op onze website www.rijnlandslyceum.nl/werken-bij. Interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Meer informatie over onze school is te vinden op onze websites:
www.rijnlandslyceumwassenaar.nl en www.internationalschoolwassenaar.nl